mandag 15. desember 2008

Adventstunder

Nes bibliotek har hatt/skal ha tre adventstunder i desember, hver onsdag. Vi sendte ut info til barnehagene og 1. klassene i bygda (pr mail). Vi fikk også en sak i lokalavisa Raumnes og Glåmdalen. Vanligvis så har vi en "lesestundmeny" (rappa fra Lørenskog) der barnehagene selv kan velge et tema og tidspunkt. I desember tilbyr vi fast klokkeslett og dag og et gitt tema. Første onsdagen i desember hadde vi Jul med Prøysen. Vi fikk 70 forhåndspåmeldte, så vi satte strek der og satt opp en ny lesestund kl. 12.00, som det meldte seg ca 10 stykker til. Vi hadde scannet inn bilder fra Snekker Andersen og Jula som glømta at det var jul (sikkert ikke lov) og viste dette på et lerrett fra pc og "videokanon". Med så mange barn er det dødfødt å skulle holde roen ved "bare" å lese høyt fra bok. Med en gang unga får bilder opp på skjerm, så går det kjempefint. Vi møtte unga i døra i nisseklær og hadde ryddet unna hyller i barneavdelingen, slik at alle fikk god plass på gulvet. Veggen bak fortellerstolen er for anledningen (desember) blitt redekorert, ved at vinterlandskap har blitt malt på lerrett og hengt opp på vegg og over bokhylle. Dette ble et flott bakteppe. Vi slukket lys og sang julesanger i tillegg.
Andre onsdag ble det Juli i gamledager. Vi fikk hjelp fra Eldresenteret, ved en eldre herremann som leste og sang for barna. Eldresenteret stilte også opp med grøtservering. Det var ca. 40 barn ved denne lesestunden. Kjempekoselig. Vi fikk forresten barnehagene til å betale 10,- pr grøttallerken, så vi fikk inn litt penger, i hvertfall.
Nå på onsdag blir det Nissens jul. Skal forsøke å finne ulike historier om fjøsnisser, julenisser og andre nisser. Skal da scanne bilder igjen og gjøre som første onsdag i desember. Tenkte også på å kjøpe inn noen pepperkaker.
Skal forsøke å legge ut bilder etterhvert, har ikke med kamera idag. :)
Hva gjør andre bibliotek i desember?

Ingen kommentarer: